🚚Doprava ZDARMA! Pro objednávky nad 1 500 Kč

Jak se zbavit strií nadobro

Co jsou strie a jak se jich zbavit?

Strie jsou drobné jizvičky na kůži, které vznikají při rychlém napínání pokožky. Tento jev se nejčastěji objevuje v obdobích, kdy tělo prochází výraznými změnami, jako je těhotenství, puberta nebo rychlý nárůst hmotnosti. Strie mohou být zpočátku červené nebo fialové, později vyblednou a získají stříbřitý odstín. Nejčastěji se vyskytují na břiše, stehnech, prsou, zadku a zádech.

Jak vznikají strie?

Strie vznikají při přetížení kůže, když se elastická vlákna v pokožce přetrhnou. Tento proces je často spojen s hormonálními změnami, které ovlivňují elasticitu kůže. Z toho důvodu jsou strie běžné například v těhotenství, kdy břicho rychle roste, nebo u dospívajících během růstových spurts.

Strie v těhotenství a po porodu

Těhotenství je jedním z nejčastějších období, kdy se strie objevují. Rychlý růst bříška a prsou může způsobit vznik fialových strií, které později zbělají. Strie po porodu často přetrvávají, i když časem blednou. Aby se předešlo jejich vzniku nebo se snížila jejich viditelnost, doporučujeme pravidelně používat noční tělovou masku Silueta a tělový krém Konec striím, který pomáhá udržovat pokožku hydratovanou a pružnou.

Strie u dětí a dospívajících

Strie nejsou pouze problémem dospělých. Mohou se objevit i u dětí, zejména během rychlého růstu v pubertě. Červené strie se mohou objevit na stehnech, prsou, zádech nebo zadku. I zde je prevence klíčová – používání vhodných hydratačních prostředků může pomoci snížit riziko vzniku strií.

Jak se zbavit strií?

Odstranění strií je náročný proces, ale není nemožný. Prvním krokem je pravidelná péče o pokožku. Používání tělového krému Konec striím, noční tělové masky Silueta a Havlíkova vyhlazujícího tělového oleje s obsahem vitamínů a hydratačních složek může výrazně zlepšit vzhled strií a snížit jejich viditelnost. Masáže postižených oblastí také podporují prokrvení a mohou pomoci zlepšit pružnost pokožky.

Další možností je využití moderních dermatologických procedur, jako je laserové odstranění strií nebo mikrodermabraze. Tyto metody jsou účinné, ale mohou být nákladné a vyžadují více ošetření.

Co pomáhá na strie?

Existuje několik osvědčených metod, jak zlepšit stav strií. Pravidelná hydratace kůže je základem prevence i léčby. Používání přípravků, které obsahují kyselinu hyaluronovou, kolagen nebo vitamín E, může podpořit regeneraci kůže (například 1minutový hydratační tělový krém, Silueta, Delikatesa a Konec striím). Dále je dobré dbát na vyváženou stravu bohatou na vitamíny a minerály, které podporují zdravou pokožku.

Pokud máte strie na zadku, prsou, stehnech nebo zádech, je dobré zvážit i pravidelný pohyb a udržování zdravé váhy, aby nedocházelo k dalšímu namáhání kůže.

Jak odstranit strie?

Pokud vás trápí starší, bílé strie, může být odstranění strií obtížnější. V těchto případech je laserová terapie jednou z nejúčinnějších metod, jak se zbavit strií. Alternativou může být mikrojehličkování, které stimuluje tvorbu kolagenu v pokožce a podporuje její obnovu.

Pro prevenci vzniku nových strií a zlepšení stavu stávajících doporučujeme pravidelně používat Siluetu a Konec striím a dodržovat zdravý životní styl.

Závěr

Strie jsou běžným problémem, který postihuje mnoho lidí bez ohledu na věk nebo pohlaví. Ať už se jedná o strie na břiše, prsou, zádech nebo stehnech, klíčem k jejich minimalizaci je prevence a pravidelná péče o pokožku. Výběr správných produktů a metod, které vám pomohou, může významně ovlivnit, jak se vaše pokožka bude s tímto problémem vypořádávat. Nezapomeňte, že důležitá je trpělivost – změny se často projeví až po delší době pravidelné péče.