🚚Doprava ZDARMA! Pro objednávky nad 1 500 Kč

Jak pečovat o suchou pleť a pokožku

Suchá pokožka a suchá kůže na obličeji trápí mnoho lidí, zejména v chladnějším období. Péče o suchou pleť vyžaduje specifické postupy a vhodné produkty, které pomohou udržet pokožku hydratovanou a zdravou. Níže najdete rady, jak na suchou pleť, a tipy, co na suchou pokožku a extrémně suchou pleť pomáhá.

  1. Pravidelná hydratace

Jedním z klíčových kroků, jak na suchou pleť, je pravidelná hydratace. Důležité je používat hydratační krémy, které jsou určené přímo na suchou pokožku. Tyto krémy obsahují složky, které pokožku nejen hydratují, ale také ji pomáhají chránit před vnějšími vlivy.

Doporučené produkty:


AquaBella
Zobrazit více


Věčně vlhká
Zobrazit více


Andělská tvář
Zobrazit více


Krásná dáma
Zobrazit více

  1. Šetrné čištění

Suchá kůže na obličeji vyžaduje šetrné čištění, které nevysušuje. Ideální jsou jemné čistící prostředky bez alkoholu a parfemace. Vyhýbejte se příliš horké vodě, která může suchou pokožku ještě více vysušit.

Doporučené produkty:


Čisticí maska Hebká tvářička
Zobrazit více


Hydratační vodopád
Zobrazit více


Kouzelná studánka
Zobrazit více

  1. Péče o loupající se pokožku

Suchá loupající se kůže na obličeji je známkou extrémně suché pleti, která potřebuje intenzivní péči. Kromě vhodného krému na suchou kůži je dobré občas použít jemný peeling, který odstraní odumřelé buňky a umožní lepší vstřebání hydratačních látek.

Doporučené produkty:


Porcelánová panenka
Zobrazit více


Sametové pohlazení
Zobrazit více


Pleťová maska Exfoliant
Zobrazit více

  1. Používání zvlhčovačů vzduchu

Zvlhčovače vzduchu jsou skvělým pomocníkem, pokud se potýkáte s velmi suchou pletí. Pomáhají udržet optimální vlhkost v místnosti, což je důležité zejména v zimě, kdy suchý vzduch z topení může pleť ještě více vysušit.

Závěr

Správná péče o suchou pleť a pokožku vyžaduje trpělivost a pravidelnost. Výběr vhodných produktů a dodržování výše uvedených rad vám pomůže dosáhnout zdravější a hydratovanější pleti.