🚚Doprava ZDARMA! Pro objednávky nad 1 500 Kč

Kruhy pod očima – jak se jich úspěšně zbavit?

Kruhy pod očima trápí mnoho lidí a mohou být způsobeny různými faktory, od nedostatku spánku až po genetiku. Tmavé kruhy a váčky pod očima přidávají unavený vzhled, ale naštěstí existují účinné způsoby, jak se jich zbavit a osvěžit svůj pohled. V tomto článku vám poradíme, jak na kruhy pod očima a jaké produkty zvolit.

Jaké jsou příčiny kruhů pod očima?

Kruhy pod očima mohou mít různé příčiny. Nejčastějšími důvody jsou genetické predispozice, nedostatek spánku, stres, dehydratace nebo nevhodná životospráva. Někdy jsou kruhy důsledkem ztenčené pokožky pod očima, přes kterou prosvítají cévy, jindy jsou způsobeny zadržováním vody, což vede k otokům a váčkům.

Tip: Kromě dostatku spánku a hydratace se zaměřte na produkty obsahující vitamíny a látky zpevňující pleť.

Jak na kruhy pod očima?

Ať už jsou kruhy pod očima způsobeny čímkoliv, jedním z prvních kroků je zlepšit svou péči o pleť a zařadit produkty, které pomáhají posílit pokožku kolem očí. Zvolte oční krémy s obsahem vitamínu C, kyseliny hyaluronové nebo kofeinu, které zlepšují mikrocirkulaci a pomáhají zesvětlit tmavé oblasti.

Doporučené produkty:


Noční oční maska Krásná zahradnice
Zobrazit více


Zářivý pohled
Zobrazit více

Co na váčky pod očima?

Váčky pod očima jsou často důsledkem zadržování vody, ale mohou být i znakem únavy nebo stárnutí pokožky. Speciální gely a krémy s chladivým účinkem mohou pomoci snížit otoky a vypnout pleť. Kofein, extrakt ze zeleného čaje nebo aloe vera jsou oblíbené složky, které pomáhají zmírnit otoky a váčky pod očima.

Tip: Příjemné je mít produkty na oční okolí uschované v ledničce, aby vás ráno více osvěžily.

Doporučený produkt:


Zářivý pohled
Zobrazit více

Jak odstranit kruhy pod očima?

Pro dlouhodobější výsledky je vhodné zaměřit se na produkty, které zesvětlují pleť a zpevňují pokožku pod očima. Zvolte přípravky obsahující retinol, vitamín C nebo peptidy, které pomáhají regenerovat pokožku a snižují viditelnost tmavých kruhů. Důležitá je také pravidelná hydratace a ochrana proti slunci, protože UV záření může tmavé kruhy zhoršovat.

Doporučené produkty:


Noční oční maska Krásná zahradnice
Zobrazit více


Sérum krásné Cecílie
Zobrazit více

Kruhy pod očima u mužů

Kruhy pod očima u mužů jsou častým problémem, který může být způsoben nedostatkem spánku, stresem, dehydratací nebo genetikou. Mužská pleť je odlišná od ženské – je silnější, obsahuje více kolagenu a má větší póry, což ovlivňuje způsob, jakým reaguje na péči. Zbavit se kruhů pod očima vyžaduje správnou kombinaci hydratace, dostatku spánku a používání vhodných kosmetických přípravků.

Doporučený produkt:


Pohled lovce
Zobrazit více

Tmavé kruhy pod očima – prevence a domácí péče

Prevence je klíčem ke zdravé a svěží pleti. Snažte se dodržovat dostatečný pitný režim, spát alespoň 7–8 hodin denně a vyhýbat se stresu. Kromě profesionálních produktů můžete vyzkoušet i domácí metody, jako jsou studené obklady z okurky nebo čajové sáčky, které pomáhají zmírnit otoky a osvěžit pleť.

Tip: Pravidelná masáž obličeje a očního okolí může zlepšit cirkulaci a napomoci odvodu nadbytečných tekutin.

Závěr

Kruhy pod očima a váčky mohou působit unaveně, ale díky správné péči a výběru vhodných produktů je možné jejich vzhled zlepšit a dodat pleti svěží vzhled. Nezapomínejte na hydrataci, spánek a ochranu před UV zářením, a pokud chcete dosáhnout viditelných výsledků, zařaďte do své péče kvalitní oční krémy a korektory.