🚚Ve dnech 3.-16. 10. doprava DPD Pickup ZDARMA!

Nové produkty Aristokratka a Angelika - odhalte tajemství vznešených dam

Namíchali jsme pro vás 2 nové botanické produkty nabité přírodními složkami - pleťový krém Aristokratka a pleťová esence Angelika. Pro jejich výrobu jsme se inspirovali u vznešených dam, aristokratek, z minulých století.

Bizarní kosmetika v 16. století

V minulých dobách šlechtické dámy, aristokratky, velmi dbaly na svůj vzhled. Trendy byla jemná a bledá pleť - to totiž znamenalo, že dáma byla urozená a nemusela pracovat pod širým nebem. Aby byly tváře alabastrově bílé, používaly speciální bělidla s obsahem olova a octu nebo přikládaly pijavice.
Dnes už naštěstí tyto praktiky nepoužíváme a můžeme využít bylinky, které jsou pozitivními účinky podobné surovinám, jež používaly samotné aristokratky. A to vše bez původních nebezpečných substancí.

Botanický pleťový krém Aristokratka

Pro absolutní regeneraci kožní bariéry, rozjasnění, intenzivní hydrataci a výživu.
Nativní evropské ingredience v tomto krému byly obzvlášť oblíbené u aristokratek díky své účinnosti. Tyto vznešené dámy obzvlášť dbaly o svůj vzhled a nechávaly si z těchto ingrediencí míchat krémy, které jim zaručily krásnou pleť. Elaborátní zkrášlovací rituály byly součástí každého dne a zabraly i několik hodin, protože mladý, vznešený a svěží vzhled byl symbolem vyššího postavení. Krémy pro aristokratky míchaly vyhlášené bylinkářky na míru a své vzácné receptury pečlivě uchovávaly, a přestože měla být každá receptura unikátní, bylinkářky často tato tajemství předávaly dalším dámám z vyšších kruhů, protože aristokratky byly ikony krásy své doby, a každá žena chtěla používat to, co ony.

Zobrazit více

Účinné látky: 

  • PhytoCellTec™ Symphytum – kmenové buňky z kořene kostivalu napomáhají lidským kmenovým buňkám k lepší regeneraci a tvorbě hutnější epidermis s vyšším obsahem kyseliny hyaluronové. Klinické studie potvrdily zvýšenou rychlost obnovy kožních buněk a také zlepšení vyhlazení pokožky a její zhutnění.

  • Alpin Heilmoor Extract™ – rašelinový extrakt získaný z rakouských rašelinišť. Aktivní látka, která má prokázané prospěšné účinky na pleť – harmonizuje mikrobiom pleti, redukuje akné a zánětlivé projevy, posiluje kožní bariéru, hydratuje a zlepšuje elasticitu pleti. Tato rašelina se získává velice šetrným způsobem, který navíc dovoluje půdě znovu regenerovat. Látka byla oceněna několika cenami, které jen potvrzují její jedinečnost. I když se jedná o inovativní látku, jež se v současné době moc často nepoužívá, v minulosti tomu bylo jinak. Rašelina se v Evropě používala po staletí jako přírodní medicína pro různé nemoci a potíže.

  • Irský mech – Červená řasa odolná extrémním podmínkám v hlubokém moři. Hlavní látkou je karagenan, který se váže s kožními proteiny, jež vytvářejí na povrchu pokožky ochranný film. Ten funguje jako druhá kůže – chrání tak pleť před působením vnějších škodlivých vlivů a udržuje v pleti hydrataci.

  • Med – čistí a vyživuje pokožku, přispívá k regulaci hodnoty pH horní ochranné vrstvy kůže. Regeneruje suchou a popraskanou pokožku. Bohatý na minerály, aminokyseliny a obsahuje i antibakteriální a antifungální látky.

  • Olej z vlašských ořechů – tradiční evropský olej vysoké kvality používaný po staletí v kosmetice. Díky speciálnímu složení mastných kyselin (linolové a linolenové) je olej z vlašských ořechů dobře tolerovaný pokožkou. Kyselina linolová podporuje buněčný metabolismus a regeneraci pokožky, je proto zvláště vhodný pro podvyživenou pokožku. Olej je lehký a nekomedogenní, a díky tomu ideální i pro pleť, která má sklony k nedokonalostem.

  • Šalvěj muškátová – obsahuje vitamíny skupiny B, silice s protizánětlivými účinky (salviol, cineol a thujon), třísloviny, kyselinu oxyterpenovou a amidy nikotinové. Je využívána hlavně pro své stahující a antimikrobiální schopnosti.

  • Lípa malolistá – bohatá na antioxidanty s antimikrobiálními a protizánětlivými účinky pro zpevnění pleti, zvýšení a uzamknutí hydratace a zklidnění městem zatížené pleti. Lípa je národní strom Slovanů a také strom lásky, má nádhernou a opojnou vůni rozkvetlých lípových květů.

  • Brambora – je bohatá na škrob, polysacharidy, proteiny, vitamíny C, B1, B6, B9, cukry, draslík a vlákninu. Extrakt z hlíz brambor působí na pleť hydratačním, chladivým a zklidňujícím efektem a zároveň všechny složky společně napomáhají v boji proti přirozenému stárnutí kůže.

  • Dubový mech – esenciální olej je získáván destilací lišejníků a mechů rostoucích na větvích dubových stromů. Pomáhá hydratovat pokožku a zanechává ji hladkou a vyživenou.

Botanická pleťová esence Angelika

Botanická esence se zlatem v každé kapce a esenciálními minerály pro boost buněk.

Lektvar života a energie pleťových buněk. Tato botanická esence funguje na té nejhlubší biochemické úrovni našich pleťových buněk díky obsahu minerálních prvků, jako jsou sodík, hořčík, zinek a mangan. Ty hrají různé role v dodání energie buňkám, v protizánětlivých reakcích nebo enzymových procesech. Receptura obohacená i o drahé kovy, které se používaly v medicíně a zkrášlovacích procedurách už před staletími.

Zobrazit více

Účinné látky: 

  • Physiogenyl® - fyziologický oligo-minerální katalyzátor a koktejl pro explozi života a energie. Je založen na synergii mezi solemi sodíku, hořčíku, zinku a manganu. Jsou to minerály, které jsou účinné v té „nejhlubší“ biochemii našich buněk. Sodík je makroelement zapojený do distribuce vody mezi extracelulárním prostředím a buňkami. Hořčík je nespornou hvězdou makro prvků proti únavě a stresu. Je to mocný enzymový aktivátor. Zinek je stopový prvek, nepostradatelný pro syntézu nukleových kyselin, z nichž nejznámější je DNA. Podílí se také na syntéze proteinů, buněčném dělení a na struktuře a koenzymatické aktivaci mnoha klíčových molekul. Působí také antisepticky. Mangan je jedním ze stopových prvků přítomných v pokožce ve velmi nízkém množství. Je dobře známý jako aktivátor enzymu arginázy odpovědný za hydrolýzu argininu. Mangan je také kofaktorem určitých enzymů přenosu fosfátů (transferáz).

  • Koloidní zlato – zlato se odpradávna využívalo jak v medicíně, tak v kosmetice zejména pro své protizánětlivé účinky. Čistí a regeneruje namáhanou a podrážděnou pleť. Zlato a sloučeniny zlata se také historicky používaly v lécích při léčbě široké škály onemocnění. Toto použití sloučenin zlata v lékařství se nazývá chryzoterapie.

  • Koloidní stříbro – stříbro a různé sloučeniny stříbra mohou poskytovat oligodynamický účinek, který je toxický pro mikroorganismy. Tato biocidní aktivita kovu je závislá na iontech stříbra (Ag+), jež mohou nevratně poškodit klíčové enzymové a proteinové systémy v buněčné membráně patogenů.

  • Fermentovaná měď – hraje klíčovou roli jako kofaktor v několika oxidačních enzymech, proto je nezbytná při vstřebávání a využití železa. Pro pokožku je měď nápomocná při oxidaci vitamínu C a k posílení vazby mezi kolagenem a elastinem. To umožňuje pleti zůstat silná a pružná. Fermentační proces zvyšuje biologickou dostupnost tohoto minerálu a v důsledku toho může být měď tělem snadněji asimilována.

  • Vilín virginský – zklidňuje svědění kůže, pokožku hydratuje, tonizuje, urychluje její regeneraci a je skvělý i v péči o pokožku s výskytem akné. Rovněž blahodárně působí na záněty kůže a má antibakteriální, antioxidační a protizánětlivé účinky.

  • Okurka – reguluje ztrátu vody v pokožce, udržuje vláčnost, zmírňuje zarudnutí a otoky. Obsahuje hořčík, draslík, biotin, vitamín A, B1 a antioxidanty.

Oba nové botanické produkty Aristokratka a Angelika doporučujeme společně kombinovat. Který vyzkoušíte jako první?