Zavřít

ADZUKI

(Vigna radiata)
Původ: Himaláje

Vigna Adzuki, nebo také jen Azuki, je rostlina produkující malé podlouhlé fazole nejčastěji červeného zbarvení. Díky genetickým rozborům bylo dokázáno, že fazole Adzuki byla nejprve domestikována v oblasti Himalájí, Koreje a později se rozšířila i do Japonska. Dnes je můžeme koupit suché kdekoliv na světě. Určitě i v nějakém běžném supermarketu, co máte zrovna za rohem.

V čínské, japonské a korejské kuchyni je Adzuki velmi oblíbená. Stejně jako je skvělá pro sladké asijské pokrmy, je skvělá i v kosmetice. Fazole mají totiž velké množství bílkovin, minerálů jako jsou sodík, draslík, vápník, hořčík, železo, zinek a fosfor a vitamínů A, B1, B2, B6 a B9. Jejich extrakt podporuje výživu a lesk vlasů. Přispívá také ke zdravému růstu vlasů, jejich obnově a udržení přirozené pigmentace vlasu po celé jeho délce. Fazole jsou schopny absorbovat mrtvé kožní buňky a nečistoty, čímž vlasy odlehčí a umožní jim dýchat a žít. Dále jsou skvělé i do péče o pleť. Drcené fazole absorbují přebytečné nečistoty a maz pokožky, dokáží pleť vyhladit a zanechají ji zdravou a obnovenou. 

tip: Fazole jsou skvělé jak k jídlu, tak pro peeling. Proto je můžete jemně nadrcené přidat do vaší oblíbené domácí čistící péče (jak na vlasy, tak na obličej).

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací
Souhlasím