Zavřít

GLYCERIN

()
Původ:

Glycerin, nebo také glycerol, je čirá, ve vodě dobře rozpustitelná, tekutina bez zápachu. Vyskytuje se v přírodních i živočišných olejích a tucích. Výsledným produktem je látka na bázi alkoholu, která je velmi často používaná v kosmetickém průmyslu u výrobků pro péči o pokožku.  Jeho hlavní funkcí je hydroskopie - jeho schopnost vázání velkého množství vody na sebe, čímž pokožku hydratuje a umožňuje dalším složkách v kosmetické produktu lépe a rychleji pronikat do pokožky. Tím pokožku zjemňuje, zvláčňuje a pomáhá jí udržet si vlastní hydrataci. Glycerin vyrobený z čistě rostlinných olejů nemá negativní dopad na životní prostředí. Díky tomu, že se vyskytuje i v lidských tucích, se při kontaktu s pokožkou nechová jako cizí látka, ale jako látka tělu vlastní. Pokožku nedráždí, ani nezpůsobuje alergické reakce. Je hypoalergení, neucpává póry, zabraňuje tvorbě pupínků a napomáhá jejich hojení. Povrch vaší pokožky zvláční, zlepší její vzhled a obnoví její normální funkci ochranné bariéry. Používá se i při léčbě lupénky, kdy pomáhá kožním buňkám v klidu dozrát a obnovit se. 

tip: Působení a účinnost glycerinu na vaší pokožku závisí na jeho obsahu v produktech. Pokud jeho obsah nepřesahuje 5 %, je pro pokožku prospěšný. Pokud je však v produktu použito větší množství (40 % a více), dlouhodobé používání bude mít negativní dopad, jelikož na sebe bude vázat vodu z mezibuněčných prostor v hlubších vrstvách pokožky, čímž pak dojde k opaku a pokožka bude dehydrovaná. Také závisí na jeho kvalitě. Nekvalitní glycerin například ucpává póry. V Apotéce proto používáme 99% glycerin přírodního původu dle evropského lékopisu.

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací
Souhlasím