HyaPearl®

Kyselina hyaluronová je přirozeně se vyskytující glykosaminoglykan – polysacharid o vysoké molekulové hmotnosti. Tvoří jednu z hlavních složek mezibuněčné hmoty a je součástí pojivových, epiteliálních a nervových tkání. Mezi biologické funkce KH patří její vázání vody na sebe, bránění prostupu virů a bakterií přes pericelulární matrix k buňce a brání ukládání kolagenu, čímž podporuje bezjizevnaté hojení tkáně.

Olivový olej je bohatý na esenciální omega -6 mastné kyseliny, které si tělo není schopno vyrobit samo. Dále obsahuje nenasycenou mastnou kyselinu olejovou a kyselinu alfa-lipoovou, která má vliv na téměř všechny buňky v těle a pomáhá přeměňovat sacharidy, tuky a bílkoviny ve zdroj energie, vitamíny E a K a minerály jako jsou železo, draslík, sodík a vápník. Na pokožku má zklidňující, protizánětlivé a hydratační účinky.

Kombinace triglyceridů z olivového oleje a kyseliny hyaluronové zaručuje snadnou penetraci do pokožky. Kyselina hyaluronová, která se rozpouští v oleji se lépe vstřebává, čímž zvyšuje hydrataci pokožky, podílí se na její regeneraci, tonizaci i výživě. Právě HyaPearl umožňuje využití ve vodě rozpustné kyseliny hyaluronové i bezvodých formulací.