Konopí

Konopí seté je nejvíce rozšířeným druhem konopí na světě. Je to teplomilná jednoletá rostlina nenáročná na živiny.

Konopí má významné léčivé účinky a široké spektrum využití, které je však legálně omezeno. Přirozeně obsahuje kanabinoidy, psychoaktivní látky, mezi kterými nalezneme například THC. To je známé pro svou schopnost ulevit od bolestí. Dále obsahuje CBD, kanabidiol, který není psychoaktivní a je velmi účinný na kožní onemocnění, vitamin E, hořčík, zinek, vápník, draslík, sulfur, nenasycené mastné kyseliny a prospěšné enzymy.

Z konopí se využívají především jeho semínka, ze kterých se lisuje jedlý konopný olej. Jeho třetinu obsahu tvoří nenasycené mastné kyseliny, které z něj dělají významný a velmi hodnotný olej pro lidské tělo. Konopný olej podporuje správnou funkci celého organismu a udržuje jeho rovnováhu.

Pomáhá obnovovat tkáně a snižovat otoky. Je protizánětlivý a vhodný na všechny typy pleti. Neucpává póry, bojuje proti akné a funguje jako prevence jejich opětovné tvorby. Je také účinný k léčbě ekzému a lupénky. Pokožku regeneruje, zklidňuje, zvláčňuje, promašťuje a chrání ji před vlivy okolního prostředí, čímž funguje zároveň jako prevence proti předčasnému stárnutí.

Věděli jste, že…
Každá země má stanovený jiný limit pro obsah CBD v produktech?