Salixin®

(Lactobacillus/Salix Purpurea Bark Ferment Extract)
Původ:

Salixin je aktivní složka z ekologicky pěstované a udržitelné dánské nachové vrby. Vrbová kůra je fermentována ve vodě pomocí tradičních severských fermentačních postupů. Výsledné bioaktivní sloučeniny mají vysoký obsah přírodních salicylátů a nabízejí vynikající protizánětlivou, antimikrobiální a další biologickou aktivitu. 

Již od starověku Hippokrates referoval o vlastnostech vrby tišící bolest a od té doby jsou historické záznamy plné zpráv o jejím použití při léčbě trávení, menstruace, kožních chorob a hubnutí.

Salixin posouvá tyto zdravotní přínosy na další úroveň prostřednictvím tradičních fermentačních procesů, které koncentrují a přeměňují vrbový extrakt na nevýslovné prospěšné molekuly. Extrakt působí silně protizánětlivě a dokáže pomoct skutečně poškozené a podrážděné pokožce.