10 kroků k sebelásce

Sebeláska je tím nejdůležitějším klíčem pro spokojený a šťastný život. Můžeme mít nádherné vlasy, dokonalou pleť, nejstylovější oblečení, ale pokud bude naše osobnost chátrat a my se k sobě nebudeme chovat láskyplně – výsledkem bude krásný obal, ale smutné srdíčko. Ukážeme vám deset kroků k sebelásce.

1) Zastavte veškerou kritiku sama k sobě

2) Buďte laskavá ke svému tělu. Pokud se natíráte krémem/olejem, alespoň jednou do týdne, zaměřte se na každou svou část těla s láskou a říkejte si: moje krásná lýtka, kolínko, bříško, krk, tvářičko… Ze začátku se vám to bude zdát trapné. Ale vyzkoušejte to.

3) Chvalte sama sebe, a to za cokoliv. Chvála duchu prospívá. Nečekejme, že nás budou chválit druzí – každý má dost práce sám se sebou.

4) Mějte pochopení pro své negativní myšlenky a přijměte je – svět není jen černý nebo bílý, má ve skutečnosti různé barvy.

5) Denně se dívejte do zrcadla, do očí a říkejte si, jak jste krásná a co všechno jste už zvládla (i uvařit čaj je zvládnutí a ne výsměch, protože ve dvou letech jste to neuměly)

6) Dělejte práci, která vás baví a naplňuje.

7) Mějte vedle sebe partnera, který vás vidí jako hodnotnou bytost. Nesnažte se být s partnerem jen proto, abyste vedle sebe někoho měly. Časem se to vymstí. Každý den trávený bez lásky je krůček k sebenenávisti.

8) Na všem hledejte to hezké – já vím, někdy se to zdá těžké, ale zkuste to.

9) Nekritizujte se za to, že jste něco nesplnily anebo neudělaly – i to je život a je to tak v pořádku.

10) Silné se nerodíme, těmi se stáváme. Být silný neznamená dobře se vdát, mít kopu peněž, mít nejlepší auto a perfektního partnera. Znamená to, být šťastná sama se sebou.

Z naší kosmetiky neomládnete o pět ani deset let, ale naučí vás stárnout s úctou a grácií. Prozatím ještě nikdo nenašel manuál na to, co je dokonalost. Má to svůj důvod. Každý z nás je totiž dokonalý.