BIO = hypoalergenní?

Nejen internetem často koluje mýtus, že bio kosmetika je hypoalergenní. Avšak to je bohužel velký omyl. Příroda je sama o sobě tím nejsilnějším alergenem, který můžete v kosmetice najít. Naše produkty obsahují velké množství koncentrátů extraktů z bylin a rostlin. Všechny naše krémy obsahují více než jednu přírodní surovinu. Potenciálních alergenů je tedy v krému vždy více. Naopak nejméně časté jsou alergické reakce na chemické složky. Hypoalergenní kosmetika je tedy většinou ta nejvíce chemická.

Při přechodu na bio kosmetiku můžete pleť vystavit bylinkám, se kterými nikdy dříve do styku nepřišla. Je tedy možné, že po aplikaci krému dojde k reakci, která ovšem není žádoucí. Znamení, že vám produkt nesedí je pálení, svědění, zarudnutí, vysušení pleti, výskyt krupičky či případné pupínky. Pokud jsou příznaky mírné, vyzkoušejte produkt ještě alespoň 2x znovu. Toleranci produktů totiž určují i hormony v těle, strava, čas v měsíci či kombinace s jiným produktem. Při bolesti však produkt ihned opláchněte.

Pokud se vám produkt neosvědčí, prozkoumejte jeho složení. Porovnejte jej s jinými produkty, které vám vyhovují a zmapujte jednotlivé složky. Tak se dopátráte těch, které vaší pleti nevyhovují. Dejte si také pozor na složky, na které alergii již máte. V takovém případě se vyhněte úplně produktům, které tyto alergeny obsahují. I malý obsah alergenu by mohl způsobit velkou neplechu na pleti či pokožce.

Do dětských produktů používáme pouze bylinky, na které jsou nejméně časté alergické reakce. Produkty samotné jsou navrhovány s ohledem na jemnou a citlivou dětskou pokožku. Do dětské pečující kosmetiky nepoužíváme med, propolis a mateří kašičku, ani jiné silné alergeny. Dětskou pokožku totiž musíme hýčkat, jak to nejlépe umíme.

Právě z důvodu možných alergických reakcí a intolerancí vám nabízíme vzorečky jak v našich prodejnách, tak i na e-shopu. Na požádání je získáte od našich poradkyň krásy nebo k online objednávce. Zavítejte do jedné z našich prodejen a vyzkoušejte produkty pečlivě vybrané pro váš typ pleti.