Enzymatický peeling

Jak možná již víte, pravidelné používání peelingu je důležité pro dosažení hladké a zářivé pleti. Jistě znáte klasický peeling s abrazivními kuličkami nebo chemický peeling fungující na bázi kyselin, které spálí vrchní vrstvu pokožky, aby se mohla následně obnovit. Enzymatický peeling je důkladný a v porovnání s ostatními druhy peelingu odstraňuje odumřelé kožní buňky pleti velmi šetrným způsobem. A to bez použití abrazivních přísad, díky čemuž je vhodný i pro tu nejcitlivější pleť.

CO JE ENZYMATICKÝ PEELING?

Existují 3 základní druhy peelingu:

- Chemický peeling odstraní odumřelé buňky za pomoci kyselin, ovšem při nesprávném použití může pleť podráždit.

- Mechanický peeling obsahuje jemná zrníčka, která pleť obrousí. Při častém a agresivním použití může pleť mikroskopicky poškodit.
Enzymatický peeling Porcelánová panenka obsahuje enzymy, které přímo poznají odumřelé buňky a naruší mezi nimi vazby. Jednoduše a přirozeně je pohltí.

- Enzymatický peeling funguje na bázi ovocných kyselin (enzymů), které urychlí přírodní exfoliační procesy. Vrchní vrstva kůže je primárně tvořena proteinem zvaným keratin. Enzymové peelingy působí hydrolýzou anebo rozbíjením tohoto proteinu, který poté pohlcují, čímž odstraňují matné, suché, poškozené povrchové buňky a nečistoty a zanechávají tak pokožku jemnější a hladší. Enzymatické peelingy jsou také unikátní tím, že jsou vhodné i pro všechny s citlivou pletí.

BENEFIT

1. Okamžité výsledky
Enzymatický peeling je jemný, ale neuvěřitelně účinně odstraňuje odumřelou kůži. Pružnější a zářivější pokožka je okamžitě viditelná. Velká výhoda je, že po enzymatickém peelingu není pokožka podrážděná, takže ho lehce zahrnete do své běžné rutiny.

2. Lepší absorpce produktu
Pleť je po exfoliaci jemnější a měkčí, což umožňuje lepší vstřebávání krémů a masek.

3. Snížení zánětlivost
Pleti se sklony k akné napomáhá omezit výskyt jizev, zjemňuje vzhled kůže a stimuluje hojení pupínků.

4. Zlepšená struktura a tón
Exfoliační vlastnosti v enzymech používaných v enzymatickém peelingu pomáhají odstraňovat odumřelé buňky a tím odhalují hladší a zjemněnou pokožku, která se schovává pod nimi.

5. Chrání živé tkáně
Na rozdíl od chemického peelingu, který může poškodit živé kožní buňky a způsobit zánět, a abrazivního, který může zanechat mikroskopické oděrky, se enzymatický peeling zaměřují pouze na mrtvé buňky na vrchní vrstvě kůže. Z tohoto důvodu jsou enzymatické peelingy prospěšné téměř pro všechny typy pleti a eliminují možnost narušení pokožky.

SLOŽENÍ

Peelmoist™ – kombinace enzymu papainu, minerálních látek a aminokyselin. Papain pochází přímo z dužiny v papáji. Peeling něžným způsobem (bez rizika podráždění) odstraňuje odumřelé buňky z povrchu pokožky, obnovuje přirozenou hydrataci a ochrannou bariéru.

Seboxyl® – směs extraktů z listů černého rybízu a maliny obsahující pleti prospěšné polyfenoly a hydrolyzovatelné taniny, díky kterým dochází k potlačení oxidace séba, zvýšení odolnosti lipidů a omezení zánětlivých reakcí v kůži.

APLIKACE

Použití je velmi lehké a trvá pouze pár minut. Pokud máte velmi citlivou pleť, doporučujeme před prvním použitím nejdříve aplikovat malé množství produktu na vnitřní stranu zápěstí a nechat působit 3-10 minut. Vzoreček Vám rádi dáme v jedné z našich prodejen :)

Peeling naneste na odlíčenou, umytou, osušenou pleť v množství o velikosti pětikoruny. Kápněte do dlaně a jemně nanášejte na obličej – následně masírujte alespoň 20 sekund. Nezapomeňte se vyhnout očnímu okolí. U suché a smíšené pleti nechte působit 3–5 minut, u mastnějšího typu se doba působení prodlužuje na 5–10 minut.
Pak už jen smyjte vlažnou vodou. Po osušení naneste výživný krém nebo sérum. Doporučujeme Hraběnčino sérum a následně i vhodný noční krém (Andělskou tvář nebo třeba Havlíkův přírodní zázrak). Používejte ideálně 2–3krát týdně.

POZOR: Pozor, při prvních aplikacích je přirozené zažívat pocit lehkého mravenčení a štipkání. Po dalších aplikacích by mělo ustávat, takže klidně postupně prodlužujte dobu působení. V případě výrazného pálení peeling ihned smyjte.