Jablečný ocet jako přírodní kondicionér

Jablečný ocet je všestranná surovina, která má mnoho využití, například i v péči o vlasy. Již tradičně se používá jako přírodní kondicionér, který má blahodárné účinky na vlasy. Dokáže vlasy zbavit od zbytků šamponu, dodává jim lesk, hebkost a minimalizuje vypadávání. Jablečný ocet je prospěšný i pro vlasovou pokožku. Účinně bojuje proti lupům, zklidňuje svědivou pokožku a ničí bakterie, které ucpávají vlasovou folikulu.

K ošetření vlasů používejte výhradně jen ocet jablečný. Čistý kvasný lihový ocet je pro vlasy i pokožku příliš silný, agresivní, intenzivní na vůni, a navíc může způsobit podráždění pokožky.

Výhody jablečného octu

- Jablečný ocet dokáže zklidnit svědivou pokožku způsobenou například lupy, atopickou dermatitidou nebo dalšími zdravotními potížemi.

- Napomáhá při ztrátě vlasů. Vypadávání vlasů je ovlivněno řadou faktorů, ale jedním z nich mohou být i ucpané vlasové kořínky. Ty zvládne jablečný ocet díky antibakteriálním účinkům vyčistit.

- Jablečný ocet navrací vlasům a pokožce přirozené pH. Uhlazuje a uzavírá vlasové kutikuly a stimuluje růst. Vlas je tak hladký a jemný.

- Posiluje vlasovou kutikulu a pomáhá tak předcházet roztřepeným konečkům a lámání vlasů.

- Jablečný ocet má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Obsahuje živiny a vitamín B, C a draslík, které jsou pro vlasy prospěšné.

- Jablečný ocet vlasy nezatěžuje, a tak napomáhá s objemem a kudrnatým vlasům s definicí kudrlin.

My jsme jablečný ocet obohatili o cenné extrakty z levandule, šalvěje, tymiánu, rozmarýnu a kopřivy a díky tomu vznikl Bylinný ocet. Levandule oživuje vzhled vlasů a působí preventivně proti vzniku lupů. Šalvěj má antibakteriální účinky, navíc příjemně voní. Tymián působí fytoncidně. Rozmarýn napomáhá k pročištění pokožky hlavy. Kopřiva dodává lesk, hebkost a podporuje růst vlasů. Směs bylin zamezuje vypadávání, podporuje snadné rozčesávání a vlasy po použití krásně voní.