Kdy a jak začít pečovat o vrásky

V Apotéce nevěříme v kategorizování pleti do věkových skupin. Proč? Protože pleť každé z nás je zcela unikátní a má zcela rozdílné potřeby. Proto rozdělujeme produkty dle toho, co pleť trápí a jaké jsou její potřeby. Umí totiž sama vycítit, že co jí chybí. Občas si žádá hutný krém, jindy zase lehké sérum. Proto je důležité se naučit svoji pleť poslouchat.

Prevence je lepší než léčba

Kolagen je protein přirozeně produkovaný v lidském těle. Dle výzkumů, přibližně od 25. roku života začíná klesat jeho produkce. Což znamená, že i pleť stárne a tvoří se vrásky. Není důvod čekat, až zapadnete do kategorie středního věku. Zaměřte se na pravidelnou péči již dříve, dodávejte pleti hydrataci a výživu. Prevence je důležitá a čekat až do doby, kdy začnou být vrásky viditelné, by byla chyba.

Tajemství zdravé pleti

Zákazníkům vždy doporučujeme krémy pravidelně střídat, a to alespoň každých 28 dní. Proč zrovna toto číslo? Obnova buňky totiž trvá 28 dní a poté ji nahradí buňka nová. Když krémy střídáte, dostává se jim pestré stravy. Pokud na pleť budete používat pouze jeden krém, buňky budou mít dostatečný příjem jen některých látek, ale za to jim budou výrazně chybět jiné. Doporučujeme proto krémy střídat. Takže, jak na to? Ideálně si najít alespoň 2 krémy, které se vaši pleti líbí a střídejte je.

Silikony

V našich produktech silikony nenajdete, přesto však doporučujeme pečlivě číst složení jiných produktů, které používáte. Svoje místo si totiž pevně drží i ve velkém množství přírodních, a dokonce i bio produktů. Jak tedy škodí pleti? Molekuly silikonu jsou větší než pleťové póry a fungují jako bariéra. Tato bariéra brání pronikání účinných látek do pokožky a pleť pak nemůže dýchat.

Jak oddálit vznik vrásek

1. Kouzlo zdravé pleti není jen v kosmetice, ale ve správném životním stylu. Dbejte na dostatečný příjem vody, alespoň 2 l denně. Také na kvalitní a pravidelný spánek, denně alespoň 8 h. Spánek je totiž nejdůležitější pro regeneraci organismu a buněk. Vyhýbejte se nadměrnému vystavení slunečnímu záření. Nevystavujte se sluníčku bez dostatečné ochrany, je to nejsilnější faktor, který způsobuje předčasné stárnutí pleti.

2. Prevence je absolutně nejlepším lékem proti stárnutí pleti. Je ideální se o ní začít start dřív, než se vám vrásky objeví. Jeden z nejdůležitějších produktů je hydratační a vyživující pleťový krém, který dodá a uzamkne vlhkost a zaručí mladistvější vzhled.

3. Dbejte na složení své kosmetiky. Mnoho krémů sice obsahuje účinné složky, ale když jsou ve spojení s látkami jako jsou silikony, parabeny, umělé parfemace, Polyethylene Glycol (PEG) nebo Formaldehyde, způsobí na pleti více škody než dobra. Pokud chcete své pleti dodat výživu organické kvality, nedusit buňky v silikonu, ale hledáte levnější variantu, je nejlepší volbou organický olej. Olej se nanáší na navlhčenou pleť a dodá vašim buňkám spoustu vitamínů a výživy bez nebezpečné chemie.

4. Dvojité čištění. Pro některé ženy je tento pojem úplná novinka, ale mnohé si bez něj nedokáží představit ani jeden večer. Dvojité čištění je metoda odlíčení a vyčištění obličeje na dvakrát: první krok s produktem na bázi oleje a poté s produktem na bázi vody. Efektivně tak odstraníte nečistoty a make-up, které mohou zůstat na kůži po jednorázovém omytí obličeje. Pokud není pleť precizně vyčištěná, můžou se na ní objevit pupínky, na pleti zůstávají odumřelé buňky, které způsobují mdlý vzhled pleti. Nejnebezpečnější jsou ovšem zbytky make-upu, které projdou oxidačním poškozením, které vede k poškození kožní bariéry a předčasnému stárnutí pleti.

Pokud s péčí o vrásky teprve začínáte, vyzkoušejte náš krém Krásná kurtizána. Obsahuje aktivní látku Adipofill´in™, která nejen že omezí rozpad adipocytů v obličejových partiích, ale i výrazně posílí vznik nových. Díky tomu objemově vyplňuje a zjemňuje vrásky, zabraňuje ochabnutí pleti a dokáže pozvednout čelistní kontury.