Proč čistit pleť ráno

Jak je důležitý dostatečný spánek už víme. Ale během spánku naše tělo prochází náročnou cestou, během které dochází ke spoustě přirozeným procesům. Nejenom, že se tělu obnovuje energie, ale regulují se hormony, opravují se svaly, dochází k růstu a obnově tkání, ale dochází i k samočistícím procesům. Tělo se detoxikuje a vylučuje škodlivé látky. Má totiž čas soustředit se pouze na sebe a opravit nutné.

Proč čistit

Večerní čistící rituál má v dnešní době téměř každá žena. Odlíčíme make-up, umyjeme si pleť, jemně osušíme a na čistou pleť následně naneseme krém, popřípadě olej či sérum. Krém naší pleti dodá potřebnou výživu na noc. Její buňky jsou pak správně vyživené a spokojené. Ve stejnou dobu však naše tělo (a společně s ním i naše pleť) prochází samočistícím procesem, kdy se produkuje sébum, zbavuje se nečistot a detoxikuje se. Po probuzení je proto naše pleť pokrytá výpotky, které tělo přes noc vyloučí.

Jak na to

Jelikož je sébum maz, samotná vlažná voda k jeho odstranění nestačí. Voda se totiž na olej neváže a olej rozpustí pouze horká voda. (A nebo známý tenzid SLS, který kromě mazu však odstraní i ochrannou bariéru pokožky). Olej se váže na olej, takže i když to může znít zvláštně, olej z pleti šetrně odstraní olej a nečistoty. Pro nejšetrnější ranní čištění, ráno po probuzení na neumytou pleť naneseme hydratační masku založenou na bázi olejů, která se dokonale hodí pro ranní čištění.

Proč čistit pleť ráno

1. Odstraníte prach a nečistoty
I když jste šli spát s čistou pletí, Vaše pleť se poté přes noc sama čistila a uvolnila nečistoty. Prach, který Vám mohl zůstat v pórech, Vaše tělo přes noc vypotí na povrch a poté sedí na povrchu, ze kterého ho můžete maskou lehce odstranit.

2. Horká voda
Olej odstraní horká voda. Ta, ale pleť vysušuje a tím nejen přispívá k předčasné tvorbě vrásek, ale i k nadměrné tvorbě séba, které Vaše pleť začne produkovat pokud je přesušená.

3. Vyčistíte póry
Když jsou Vaše póry čisté, Vaše pleť dýchá a dostává se jí dostatečné množství kyslíku. Může také lépe absorbovat produkty, které na ní nanesete a jednoduše žije.

4. Budete působit svěže
Pleť se v noci obnovuje. Pokud odstraníte odumřelé buňky nejen pravidelným peelingem, ale i ranním čištěním, Vaše pleť bude působit svěžím a mladým dojmem.

5. Váš make-up bude vypadat lépe
Když budete nanášet Váš make-up na čistou pleť, bude působit bezchybně a díl na pokožce vydrží, jelikož pod ním nebude žádná mastnota z minulé noci která by ho po určitý čas dnes rozpila a zamastila.

6. Budete se cítit lépe
Většina žen asi souhlasí, že není lepší pocit než svěží umytá pleť.