Proč hliníkové tuby?

Často se setkáváme s otázkou, proč používáme hliníkové tuby na balení našich produktů místo kelímku či jiných nádob. Důvodů proč právě tuby je spousta.

Jsou recyklovatelné

Hliník (ze kterého jsou tuby vyrobeny) je lehký stříbrno-bílý kov, který se lehce tvaruje a na rozdíl od plastových tub, je hliník 100 % recyklovatelný. Dá se použít znovu na výrobu tub, plechovek, fólii, příborů, možnosti jsou opravdu nekonečné. Hliník je jeden z nejvzácnějších materiálů, které v recyklačním koši můžete najít, proto se Apotéka rozhodla Vám s recyklací pomoct. Ve všech našich prodejnách můžete najít papírové koše, do kterých můžete použité tuby “vrátit”.

Hygiena a kvalita

Na každém čtverečním centimetru našich rukou se nachází 1500 bakterií a pod našimi nehty ještě víc. Pokaždé, když sáhnete prsty do kelímku s produktem, bakterie se přenesou do produktu a začnou se množit. Po měsíci každodenního používání a přenášení nových bakterií do kelímku se v produktu v kelímku vytváří kolonie bakterií, které si pak opětovně nanášíte na pleť.

Produkty v organické kvalitě neobsahují toxické chemické látky a konzervanty, které by množení bakterií zpomalovalo. Plastové tuby jsou nejen neekologické, ale také mají tendenci část produktu po vymáčknutí nasát zpět do tuby. Zachování nejvyšší kvality a eliminace veškeré chemie byly hlavními důvody, proč byla hliníková tuba ideální řešením pro naše produkty. Používáme samozřejmě hliníkové tuby s vnitřní úpravou určenou pro styk s kosmetickými i potravinářskými produkty.

Při vystavení produktu UV záření, kyslíku a mikro-organismům se snižuje jejich kvalita a stabilita účinných látek. Díky vysoké odolnosti vůči teplu má hliník schopnost zachovat svůj tvar a lépe chránit produkt uvnitř něj. Hliníkové tuby jsou také “tamper proof” (odolné proti neoprávněné manipulaci) a “the safety seal” (ochrannou zátkou) chráněné. Díky tomu Vám můžeme zaručit, že zakoupený produkt nikdo před vámi nepoužil, ani jako tester, a dostáváte tím produkt stejné kvality, jako který vznikl ve výrobě.

Výhody oproti jiným materiálům

1) Nejen Apotéka si všimla výhod používání hliníkových obalů. Hliníkové obaly jsou lehčí na gramáž, kterou někteří zákazníci mohou ocenit oproti silným plastovým a skleněným nádobám.

2) Jsou vzhledově modernější (jsou in a trendy). Kromě přizpůsobení designu, hliníkový povrch přidává na vzhledu sám o sobě.

3) Hliník zvyšuje životnost produktu. Vrstva používaná pro výrobu bezpečné a účinné volby pro výrobky totiž chrání i produkt před vnějšími prvky.