Zimní péče o vlasy, pleť a ruce

Zima je tu. Mráz svírá okolní krajinu a kdo může, odpočívá během zimního spánku. To však neznamená, že máte i vy. I přes to, že je zimní čas obdobím klidu a oddechu, je potřeba zůstat bdělá a pečovat o sebe ještě s větší důsledností. Naše vlasy, pleť a pokožka trpí kvůli nepříznivým vlivům okolí jako je mráz, sníh, vítr a střídání teplot, které je nadměrně zatěžují. To se přirozeně projevuje na vzhledu a kvalitě. Nenechte se zimou zaskočit a předejděte tak suchým vlasům, dehydrované pleti a pokožce díky správné péči.

Olejový zábal na vlasy

Objevte tajemství v péči o vlasy, které spočívá v dodávání pravidelné výživy a regeneraci díky olejovým zábalům. Zábal dodá lesk, posílí strukturu vlasů a zabraňuje jejich elektrizování. Použít můžete například arganový, makadamiový či avokádový olej.

1. Přibližně 0,5 - 1 dcl oleje aplikujte do délky vlasů.
2. Zabalte vlasy do ručníku a nechte působit několik hodin.
3. Poté olej vypláchněte teplou vodou. Následně vlasy omyjte dvakrát šamponem. Naneste Bylinný ocet na vlasy nebo pro extra výživu použijte Cibulovo fazolovou vlasovou masku.
4. Vlasy pročesejte a nechte je přirozeně uschnout.

Vyživující péče pro pleť

Zima je nejnáročnějším obdobím pro naši pleť. Ovšem správná péče v zimním období napomáhá předejít dehydrataci, ztrátě elasticity, dodá výživu a chrání ji. Dopřejte své pleti namísto hydratačních produktů spíše masti nebo hutnější krémy. Vaší volbou číslo jedna během zimního období bude Havlíkův přírodní zázrak, ať už ve formě masti, nebo jeho krémové varianty.

Na očistěnou pleť naneste Havlíkův přírodní zázrak v 1 mm vrstvě a obličej přikryjte horkým vlhkým ručníkem na 15 minut.
V mezičase relaxujte a užijte si čas, který si věnujete.
Po uplynulém čase mast jemně setřete a naneste noční pleťovou masku Hezké sny nebo Růži damašskou. Použít můžete také hutný krém Sněhová vločka.

Péče o suché ruce

Jak mít v zimě sametově jemné ruce? Předpokladem je pravidelná domácí péče, promaštění pokožky a dodání výživy. Sněhová vločka na ruce je hutný krém pro suchou a popraskanou pokožku rukou, která je zatěžovaná mrazem, studeným větrem a loupe se. Jako silnou regenerační masku na ruce použijte Havlíkův přírodní zázrak, který pokožku zacelí a ochrání.

Jako intenzivní a regenerační noční péči použijte krém na ruce Krásná zahradnice, který redukuje známky stárnutí, chrání pokožku, vyživuje a zjemňuje.